Társasági adó

Társasági adó, adószabályozás a vállalkozások legelterjedtebb adózási módja.

Társasági adó, társasági adózás, szabályozásRöviden a lényege, hogy az összes adóköteles bevételt csökkentjük és/vagy növeljük a társasági adószabályok által megengedett tételekkel és az így kapott összegre számoljuk a társasági adó (jelenlegi 9%) összegét.

Az adózás után megmaradt nyereséget további szabályok keretében a tulajdonosok lehetősége van kivenni közös döntés alapján osztalékként, így a tulajdonos ezúton jut a vállalkozás alapítási szándékának eredményéhez

De az adózás nem csak kötelezettség, hanem jog is és lehetőség is. Amit meg lehet tenni azt megtesszük, persze csakis szabályos kereteken belül. Debreceni könyvelő irodaként felhívjuk a vállalkozás vezetőinek a figyelmét, hogy a jövőben az adó optimalizálás érdekében milyen intézkedéseket tegyen meg.

Társasági adó családi vállalkozásokban

Társasági adó, társasági adózás, szabályozás, adó„Családi” vállalkozásoknak szoktuk ajánlani, ha túl sok az adózás előtti eredménye, ezáltal magas lesz a társasági adó fizetési kötelezettség. Ez magával vonzza az eredménytartalék növekedését is, amelyet a tulajdonosoknak előbb-utóbb az adókat megfizetve osztalékkén ki kell venniük. Emiatt a jövőben figyelmesebben kell könyvelni bizonyos felmerülő költségeket, melyek kapcsolódnak a gazdálkodáshoz, és így csökkenthetik az adóalapjukat. Ebben a szegmensben is adunk tanácsokat, segítjük a költséghatékonyabb gyakorlat kialakítását.

A tulajdonosi szemléletű vállalkozóknak, akiknek jellemzően az adózás előtti eredmény növelése a cél, ott a költségek csökkentésének lehetőségét vizsgáljuk, hogy a könyvelés sorén adózás után minél nagyobb eredmény maradjon az osztalék kifizetésére.

Az Ön vállalkozásának úgy gondolja kedvezőbb mód lehet ez az adózási mód?

Segítünk Önnek döntését előkészíteni, megfelelő tanácsokkal látjuk el a végső döntés meghozatalához. (Könyvelés Debrecen)

Kapcsolat

NAV Társasági adó oldal