Bérszámfejtés

Miért szükséges a bérszámfejtés?

Lehet, hogy sokak számára ez már egy megválaszolt kérdés, de bizonyára vannak többen is, akiknek ez még újdonság. És most természetesen nem a KATÁ-s vállalkozókról, vagy az egyszemélyes cégekről beszélünk, hanem azokról a cégekről, vállalkozásokról, akinek több alkalmazottja van, és megfelelve a törvényi előírásoknak, azokat be is jelentették.
Amennyiben ez így van, az esetben a bérszámfejtés nem egy ismeretlen fogalom.
Ez azt jelenti, hogy tisztában van azzal, hogy a bérszámfejtés tulajdonképpen garancia arra, hogy a hatályos jogszabályok alapján, az elvégzett munkát ellenértékeként a jogos bér kifizetésre kerüljön. Azonban ez esetben már azzal is tisztában van, hogy egy tapasztalt bérszámfejtő elengedhetetlen ahhoz, hogy minden törvényi előírásnak megfelelő bérkifizetés történjen.

Tévhitek a bérszámfejtés témájában

Biztosan sok munkavállaló esetében előfordul, hogy amikor a hónap elején megérkezik a fizetése az elvégzett munkája utáni ellenértékként, nagy valószínűséggel nem is tudja, hogy a fizetett bére mögött milyen komoly adminisztrációs munka rejlik. Pedig ez egy igen fontos, alapos számítás, ami alapján a kifizetett munkabér számai megfeleljenek a valóságnak.
Sajnos már azzal is találkoztunk, hogy a munkáltatók között is van, aki azt gondolja, hogy a bérszámfejtés nem több, mint egy egyszerű matematikai alapművelet. A bér összegét a bevételből levonjuk, majd kifizetjük a munkavállalónak.
Ez az egyik tévhit, hiszen ha mindösszesen ennyi lenne, akkor akár a bérszámfejtés egész folyamatát már rég automatizálhattuk volna. Az a rossz hír, hogy ezt így nem lehet megoldani.
Nem lehet automatizálni, hiszen bárki kieshet a munkavégzésből egy időre akár betegség, akár más egyéb okok miatt. Kiküldetésre, vagy fizetés nélküli szabadságra mehet bárki. Az anyukák elmennek szülni, vagy a gyerekek miatt táppénzes állományba kerülnek. Nos, ezeket lehetetlen előre kiszámítani, megtervezni, így aztán az automatizmus is lehetetlen.
A másik tévhit, ami részben az előbb felsoroltakból is következik, hogy a bérszámfejtőnek csak a fizetési időszakban van munkája. Ez is egy több szempontból téves elképzelés. Egyrészt azért, mert a könyvelőirodában a bérszámfejtéssel foglalkozó munkatárs esetenként több munkáltatónak is dolgozhat, és nem biztos, hogy mindegyik cégnél egy napra esik a bérfizetés.
Másrészt lehetnek hóközi kifizetések, jutalmak, pénzbeli juttatások, Cafetéria, vagy egyéb, béren kívüli juttatások, egészségpénztári utalások is.

Néhány pontban ismerjük meg, hogy miből áll a bérszámfejtő munkája?

Azt már a korábban leírtak alapján is érzékeltettük, hogy a bérszámfejtés nem egy egyszerű feladat. De ismerjük meg a konkrétumokat néhány pontban összegyűjtve. Mit is jelent a bérszámfejtés?

  • Kiszámolja a munkabéreket terhelő adókat, járulékokat napokra vetítve.
  • optimalizálja a bérköltséget.
  • Nyilvántartja a kötelező és adható bérkiegészítések nyilván tartása.
  • Kiszámítja a táppénz összegét, lejelenti a betegnapokat.
  • Amennyiben a munkavállaló gyerekkedvezményre jogosult, úgy elszámolja a gyermekek után járó kedvezményeket.
  • Folyamatosan nyomon követi a bérek változásait.
  • Elszámolja a túlórákat.
  • Nyilvántartást vezet a kiküldetésekről.
  • És végül, de nem utolsó sorban, rögzíti a szabadságolást.

Reméljük sikerült bemutatni, hogy a bérszámfejtés, milyen alapos szakmai tudást, felkészültséget és folyamatos tanulást igényel. (a tanulás a törvényi változások figyelemmel kísérését jelenti)