KIVA

Kisvállalati adó ( KIVA)

KIVA kisvállalkozás adó, családi vállalkozásKisvállalati adó ( KIVA) egy leegyszerűsített adónem, amire akár évközben is át lehet térni az adók optimalizálása érdekében, de célszerű év elejétől. Három adónemet foglal magába: szociális hozzájárulási adó, szakképzési hozzájárulás és társasági adó. Ezek mértéke jelenleg 15,5, 1,5 és 9 százalék, összességében tehát 26 %.

Ezt lehet kiváltani az alább ismertetett 12 %-os KIVA-val.

Mértéke 12%. 2020. január 1-től. (2021.január 1-től pedig 11%.)  Alapja a személyi jellegű kifizetések összege. Évközben előleget kell bevallani (negyedévente) és befizetni,  év végén pedig záró bevallást kell készíteni.

Sok vállalkozásnak érdemes mérlegelni az áttérés lehetőségét erre az adózási módra, de nem mindenkinek éri meg. Ezt egyedileg megvizsgáljuk és konzultálva a vezetőkkel a bejelentést követően az adózási mód áttérést követő záró bevallásokat elkészítjük és bevalljuk.

Szimpatikus Önnek ez az adózási mód? Áttérhet akár már a következő hónap elejétől. Ne habozzon, spóroljon! Keressen minket és megbeszéljük, kiszámoljuk, az optimális adózáshoz segítséget nyújtunk.

KIVA könyvelés Debrecen

Kapcsolat

NAV KIVA oldal